Adategyeztetési eljárás

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság az 1955 és 1959 között születettek nyugdíjjogosultsági adatainak egyeztetését kezdi meg az ügyfelekkel. Az érintetteket a következő hetekben értesítik és tájékoztatják őket a nyugdíjbiztosító központi elektronikus rendszerében tárolt szolgálati időkről és kereseti adatokról. A hivatal ezzel az akcióval azt szeretné elérni, hogy a nyugdíjba vonuláskor a már egyeztetett adatokat figyelembe véve gyorsan és pontosan tudják megállapítani a nyugellátásokat. a következő két évben körülbelül 400 ezer emberrel folytatják le az adategyeztetést, majd értesítik a többi korosztályt is, még jóval a nyugdíjba vonulásuk előtt.

A honlap tartalmának teljeskörű megjelenítéséhez javasoljuk a Mozilla Firefox,  valamint az Internet Explorer 10, vagy annál újabb böngésző programok használatát.

A Hivatal menüpontban az ONYF hivatali adatairól tájékozódhat, az Ügyintézés alatt találhatja meg az eligazodást segítő ügyintézési tájékoztatókat, fogalmakat, gyakori kérdésekre adott válaszokat, valamint az ügyfélszolgálatok elérhetőségeit. A Nyomtatványok menüpont alatt kitöltheti az online nyomtatványokat vagy letöltheti magának a keresett nyomtatványt, majd otthon kinyomtatva, kitöltve beküldheti a hivatalba. A Dokumentumok menüpontból elérheti a legfontosabb jogszabályokat, ágazati statisztikai adatokat, valamint kiadványainkat. A Hirdetmények menüpontot választva a legutolsó hirdetményeinket olvashatja el.

Gyakori kérdések
2 3 2 3 archiv2 archiv4 dscf0009 hgf_6371 img_1759 img_1760_resize archiv1 archiv2 archiv4 dscf0009 hgf_6371 img_1759 img_1760_resize
<< > || >>